donderdag 2 februari 2012

Interessant programma voor Hildewaris in 2012

Voor Hildewaris belooft 2012 een interessant jaar te worden.
Om te beginnen zal ze deze winter opgetakeld worden in de toren van de St.Petrusbanden-kerk aan de Vrijthof in Hilvarenbeek. Daar zal ze medio april tijdens het museumweekend als alles goed gaat voor het eerst tentoongesteld worden op de eerste etage van de toren, onder de Hildewarisklok en het carillon waarop ook het Hildewarislied gespeeld zal worden.
Op 14 april zal daar mevr. K. Palmen-Boermans, echtgenote van onze burgemeester, als de eerste Beschermvrouwe van Hildewaris, geïnstalleerd worden. Op 15 april is Hildewaris in de toren te bezichtigen en worden er reuzenpresentaties gegeven.
Op Koninginnedag, op de derde verjaardag van Hildewaris, zal vanuit Hildewaris het poppenspel 'wie van de twee' over de mythe van Hildewaris gespeeld worden.
Op 5 mei begroet Hildewaris samen met de andere reuzen van NL de gasten van de Landelijke Bevrijdingsdag in Breda, waaronder leden van het Koninklijk huis en de Bondspresident.
Op Tweede Pinksterdag is het eerste optreden van Hildewaris van dit jaar buiten Hilvarenbeek: de historische optocht in Thorn, waar Hildewaris begeleid zal worden door het Kwarts-ensemble, onder leiding van Jac Peeters. Dit beloofd een uniek optreden te worden.
Daarna, op 17 juni, treedt Hildewaris op in de historische reuzenoptocht ter gelegenheid van Bergen op Zoom 800 jaar stadsrechten. Hildewaris zal dan begeleid worden door het middeleeuwse muziekensemble Elckerlyc Speellieden, met draailier, doedelzak en fluit.
Op 2 september nemen we deel aan de reuzenstoet van Halle (Brussel) en tot slot op 8 september aan de reuzenstoet in Deurne (Be) waar het Guiness Book of records wordt gehaald als het weer meezit. Wil je meedoen, neem contact op met Caroline Daas of het secretariaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten